Belgijsko-srpska poslovna asocijacija je u saradnji sa članovima, advokatskom kancelarijom Tasić & Partneri i kompanijom Unifiedpost organizovala vebinar „Digitalna privreda”, 28. oktobra 2021. godine.

Prvu prezentaciju, na temu „Digitalna imovina”, održao je Ivan Ćorović, advokat u advokatskoj kancelariji Tasić&Partneri. Cilj je bilo upoznavanje prisutnih sa oblicima digitalne imovine, bezbednošću, poreskim i računovodstvenim tretmanom i rizicima iz ugla pravnih lica.

Na temu „Elektronski dokumenti i elektronsko fakturisanje” prisutni su imali prilike više da čuju od Ivane Đorđić, junior saradnika u advokatskoj kancelariji Tasić&Partneri. Ivana Đorđić je učesnike upoznala sa pojmom, vrstama i punovažnošću elektronskih dokumenta, njihovim značajem, pouzdanošću, čuvanjem, evindetiranjem i zaštitom. Nakon toga, govorila je o novom Zakonu o elektronskom fakturisanju i elektronskoj fakturi kao novini u pravnom sistemu i poslovanju pravnih subjekata.

Predstavnici kompanije Unifiedpost Solutions – Igor Stanišić, specijalista za implementacije i Nikola Živković, konsultant za implementacije, predstavili su prisutnima svoju kompaniju koja je deo Unifiedpost Grupe, pan-evropske kompanije sa sedištem u Belgiji, koja pomaže klijentima da strukturiraju složene finansijske ekosisteme isporučujući intiutivna, pametna, digitalna rešenja. U okviru prezentacije na temu „Praktični značaj i upotreba e-faktura – uticaj zakona na IT rešenja i primena u praksi” učesnike su upoznali sa portfoliom proizvoda Unifiedpost Solutions, namenjenih upravljanju izlaznim i ulaznim fakturama, kao i sa Sistemom elektronskih faktura (SEF), njegovim  osnovnim funkcionalnostima i koracima za uspešnu primenu novog sistema.